Selamat Datang Ke Laman Blog YB. Ustaz Ahmad Izzat Shauki, Adun Bukit Lada. MARI BERSAMA !!!

Sumbangan Dana Bantuan Kebajikan DUN Bukit Lada

Pusat Khidmat Wakil Rakyat ( PKWR ) Bukit Lada Mengalu-alukan Sumbangan Dari Orang Ramai Untuk Dana Bantuan Kebajikan Untuk Disumbangkan Kepada Golongan Yang memerlukan Dalam Kawasan DUN Bukit Lada. Sesiapa yang Ingin Memberi Sumbangan, Bolehlah Menghubungi Setiausaha Kerja PKWR Bukit Lada, Saudara Mohd Hanifi Bin Haji Ahmad Jamaludin 019-5556987

DANA BANTUAN PESAKIT JANTUNG
Sumbangan Dari Pelbagai pihak amat diperlukan untuk membantu Adik Muhammad Azan Samsudin, 14 untuk menjalani Pembedahan Jantung di Institut Jantung Negara ( IJN ) pada 24 Mac 2010.Sebarang pertanyaan dan Sumbangan anda bolehlah menghubungi Pegawai Khas YB Adun Bukit Lada, Shahrulruddin Musa 019-5230408


Sabtu, 26 April 2008

PENDANG 25 April - Kedah akan membuka 1,500 hektar kawasan tanah sawah baru sebagai satu usaha meningkatkan jumlah pengeluaran padi untuk mengatasi masalah kekurangan bekalan beras dalam negara, kata Menteri Besar Azizan Abdul Razak.

Beliau berkata, kerajaan negeri telah berbincang dengan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada) berhubung perkara itu dan akan melaksanakannya secepat mungkin.

"Kerajaan negeri hanya menunggu persetujuan daripada Kerajaan Pusat untuk membantu membuka kawasan baru itu.

"Lokasi yang telah dikenal pasti ialah kawasan pinggir Mada di Yan dan Pendang," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan kepada mangsa ribut di sini hari ini

Azizan berkata, kerajaan negeri akan berbincang dengan Mada untuk mencari inisiatif bagi meningkatkan pengeluaran padi daripada empat kali kepada lima kali dalam dua tahun.

Katanya, bagi meningkatkan pengeluaran padi, kerajaan negeri juga mengambil langkah untuk tidak membenarkan sebarang pembangunan dilakukan di kawasan tanah sawah.

"Banyak lagi kawasan lain boleh dibangunkan. Kita perlu tingkatkan pengeluaran untuk memastikan bekalan beras mencukupi," katanya.

Terdahulu Azizan menyampaikan sumbangan berjumlah RM10,000 kepada 58 pemilik rumah di 10 buah kampung di daerah Pendang yang dilanda ribut Selasa lepas.

- Bernama

0 Comments:

Post a CommentSekitar Perlawanan Piala DUN

Sekitar  Perlawanan Piala DUN